pilgrim-loliveFör tusen år sedan var l’Olive ett pilgrimsstopp, idag är det en kreativ mötesplats med rymd och hemkänsla. I början på nittiotalet kom Jan Moback och Bernt Jansson  till den lilla byn Sauve i södra Frankrike för att besöka en vän och konstnär. De blev upp över öronen förälskade i byn, hittade det gamla huset och förvandlade det, steg för steg, till l’Olive, en modern mötesplats och ett mathus för konferenser, arbetsgrupper och matintresserade.

Idag ägs  l’Olive av Per Granqvist, Magnus Sjöland och Kjell Lundgren Ottosson och drivs som en del av verksamheten inom Oliven, en kommunikationsbyrå i Stockholm. I Sauve erbjuder vi våra kunder, kolleger och vänner en mötesplats för konferenser, utbildningar och kreativa samtal. Där lever vi vårt budskap om ett levande och lönsamt kundmöte.

Mat- och vininspiratörer på l’Olive är Roland Norman, Clarissa Bengelsdorff och Håkan Bystedt. Vingårdarna ligger tätt och det är ett äventyr att upptäcka trakten och kulturen, inte minst matmässigt. Det är inspirerande att lära sig att laga mat med lokala specialiteter som getost, anka, kanin, honung och timjan från skogen.