Restauranger och annat i Sauve
Restauranger
Vad vore en frankrikeresa utan att ha njutit av den goda franska maten? I Sauve och dess omnejd finns en mängd restauranger som framför allt serverar mat som är typisk för trakten. Anka i olika varianter och andra fjäderfän, lamm, fläskkött och vildsvin är vanligt. Köttgrytor (daubes) finns ofta på matsedeln och lagas av fläskkött men ibland också av hjort eller annat vilt. Uppe i Cevennerna finns flera forellodlingar och ofta serveras färsk forell. Väljer man att äta i någon av städerna vid Medelhavet är fisk eller ostron ett populärt val. Pelardon – den för området typiska getosten – kan man få varm i sallad eller på pizza och ostbricka. Ibland består hela ostbrickan av enbart pelardonostar med olika mognadsgrad och kryddningar.
En typisk fransk måltid på restaurang kan se ut så här:
Först en apéritif – aptitretare. Det kan vara en lokal kir med blåbärsjuice och vitt vin eller cartagène.
Under apéritifen studerar man matsedeln och väljer meny. De flesta restauranger presenterar minst två menyer med olika prisnivå. Man bestämmer till att börja med vad man ska ha till förrätt och till huvudrätt samt vad man ska dricka till maten. Bland huvudrätterna finns oftast “plåt du jour” dvs dagens huvudrätt. De mest framträdande vinerna på vinlistan är förstås lokala viner.
När för- och huvudrätt är avverkade kommer servitrisen eller servitören och rabblar upp en lång dessertlista – här gäller det att hänga med. Om krögaren är på gott humör eller uppskattar gästerna lite extra kan han bjuda på en digestif – matsmältare – som han kanske har kryddat och blandat själv.
Här nedan följer en lista på restauranger i Sauve. Med restauranger är det som med vingårdar, det gäller att pröva sig fram.
Table de Druid, 04 66 77 06 72
La Pousaranque, 04 66 77 0097 (ligger vid vägen mellan Sauve och Quissac)
Pizzeria le Trouilladou, 04 66 77 59 72
Restauranger
Vad vore en frankrikeresa utan att ha njutit av den goda franska maten? I Sauve och dess omnejd finns en mängd restauranger som framför allt serverar mat som är typisk för trakten. Anka i olika varianter och andra fjäderfän, lamm, fläskkött och vildsvin är vanligt. Köttgrytor (daubes) finns ofta på matsedeln och lagas av fläskkött men ibland också av hjort eller annat vilt. Uppe i Cevennerna finns flera forellodlingar och ofta serveras färsk forell. Väljer man att äta i någon av städerna vid Medelhavet är fisk eller ostron ett populärt val. Pelardon – den för området typiska getosten – kan man få varm i sallad eller på pizza och ostbricka. Ibland består hela ostbrickan av enbart pelardonostar med olika mognadsgrad och kryddningar. En typisk fransk måltid på restaurang kan se ut så här:
Först en apéritif – aptitretare. Det kan vara en lokal kir med blåbärsjuice och vitt vin eller cartagène.
Under apéritifen studerar man matsedeln och väljer meny. De flesta restauranger presenterar minst två menyer med olika prisnivå. Man bestämmer till att börja med vad man ska ha till förrätt och till huvudrätt samt vad man ska dricka till maten. Bland huvudrätterna finns oftast “plåt du jour” dvs dagens huvudrätt. De mest framträdande vinerna på vinlistan är förstås lokala viner.
När för- och huvudrätt är avverkade kommer servitrisen eller servitören och rabblar upp en lång dessertlista – här gäller det att hänga med. Om krögaren är på gott humör eller uppskattar gästerna lite extra kan han bjuda på en digestif – matsmältare – som han kanske har kryddat och blandat själv.
Här nedan följer en lista på restauranger i närheten av Sauve. Med restauranger är det som med vingårdar, det gäller att pröva sig fram. I stora städer som Nîmes och Montpellier är restaurangerna relativt lätta att hitta, men många restauranger ligger vid sidan om allfarvägarna – så be om en vägbeskrivning när du bokar bord.
Restauranger inom sex mils radie från Sauve.
Fråga gärna efter vägbeskrivning.
Le Bossens
La Magnanerie, 04 6 77 57 44 (ligger vid vägen mellan Sauve och Quissac)
Le Micocoulier, 04 66 77 57 61
La Tour de Mole, 04 66 77 02 45
Villa Eugénie, 04 66 77 05 22 (ligger efter vägen mot Villesèque)
Saint Hippolyte-du-Fort
L’Amourier, 04 66 77 26 1 9
La Cigaloise, 04 66 77 64 59
Quissac
Le Coutach, 04 66 77 36 56
Tornac
Les Demeures du Ranquet, 04 66 77 51 63
Durfort
Le Real 04 66 77 50 68 (vid vägen mot Saint-Hippolyte du-Fort
Anduze
Le Méli-Mélo, 04 66 60 89 80
Corconne
Moulin à Huile, 04 66 77 41 75
Pompignan
Mas de BaumeMoules et Baucels
Domaine de Blancardy, 04 67 73 94 94
La Cadière (mellan St Hippo och Ganges)
La Cadière, 04 66 77 67 1 0
Lauret
Auberge du Cèdre, Domaine de Cazeneuve, 04 67 59 02 02
Sommières, L’Olivette, 11 r Abbé Fabre, 04 66 80 97 71
Nîmes
Le Caramel Mou, 5 rue Jean Reboul, 04 66 21 27 08
Dessutom finns det i Sauve
2 barer
2 bagerier
2 mindre livsmedelsbutiker
vinbutik
slaktare
marknad varje lördag förmiddag
kläder och inredning
konsthantverk
frisör
apotek
läkare
tandläkare